1 februari Ierse stropers op heterdaad gepakt.

Onlangs zijn er in België Engelse stropers gepakt met windhonden. En nu zijn er in Nederland Engelse stropers op heterdaad gepakt terwijl hun honden aan het jagen waren. Nederland heeft weinig toezicht, maar ook u kunt iets doen. Hoort of ziet u iets bel 112.

Artikel Politie Zeeuws – Vlaanderen:

Woensdag ontvingen wij een melding dat er 4 personen, nabij de Oudendijk in Zaamslag aan het jagen waren met honden. Zij maakten gebruik van een grijze terreinauto. Het jachtseizoen is sinds deze week gesloten en al enige tijd zijn er bij ons meerdere en soortgelijke meldingen binnengekomen. Samen met de hondengeleider zijn wij op pad gegaan en zagen na enige tijd een grijze terreinauto onze kant op komen. De auto voldeed aan het signalement. De terreinauto was voorzien van een Brits kenteken en in de auto zaten 4 personen. Tijdens de staande houding zagen wij in de verte een hazewindhond achter een haas aan rennen. Na een tijdje te hebben geploeterd door de Zeeuwse klei vonden wij een dode haas aan. In de auto troffen wij naast de mannen ook nog een 6 tal hazewindhonden aan. Deze zijn in beslag genomen. Alle 4 de mannen waren door ons aangehouden en voor verder onderzoek naar Torentijd in Middelburg gebracht

.

Wat er met de honden gaat gebeuren is nog onbekend. De honden zijn inmiddels ondergebracht en worden goed verzorgd. De honden zullen mogelijk niet meer terug gegeven worden aan de mannen. Al enige tijd zijn er signalen dat, deze vaak Ierse of Engelse personen, naar Nederland komen om de jacht te filmen. Deze filmpjes worden dan vervolgens op het internet geplaatst. Men kan dan op het internet naar een bepaalde site gaan om geld in te zetten op de hond die als eerste de haas te pakken krijgt. Hier gaat heel veel geld in om! Dus van klassieke jacht is geen sprake. Men laat hierbij het gepakte wild vaak liggen.

De mannen zijn inmiddels in vrijheid gesteld en de Officier van Justitie zal nog een beslissing nemen over deze zaak, want het onderzoek loopt nog.

Mocht u een dergelijke situatie zien bel dan direct de politie! 112