7 verdachten aangehouden voor agressieve wildstroperij

Stropers aangehouden na gezamenlijke actie opsporingsambtenaren

Laatste update:

De Rips – Op 14 mei 2018, omstreeks 03.10 uur, hebben de milieuambtenaren van de gemeente Gemert-Bakel, natuurmonumenten en de politie op de Hazenhutsedijk/Stippelberg in De Rips zeven verdachten aangehouden voor agressieve wildstroperij.

Tevens werden er zes honden, twee personenauto’s, drie dode hazen en een aantal lampen in beslag genomen. Eén van de bestuurders deed een poging om te ontkomen. Hij reed daarbij in op een voertuig van de gemeente en eindigde in een sloot langs de weg.

Eerdere meldingen

Naar aanleiding van eerdere meldingen van mogelijke stroperij in deze omgeving, werd dit gebied nadrukkelijk door de opsporingsambtenaren van de diverse organisaties in de gaten gehouden. Dit leidde tot de actie in de afgelopen nacht met dit mooie resultaat.

Aanhoudingen

De verdachten zijn drie mannen uit Gemert in de leeftijd van 32, 33 en 35 jaar, een 40 jarige man uit Wanroij, een 41 jarige man uit Heesch, een 43 jarige man uit Grave en een 46 jarige man uit Tilburg. Zij zijn ingesloten in Eindhoven voor verder onderzoek. Op een van de voertuigen werden valse kentekenplaten aangetroffen. Het voertuig wordt nader onderzocht.

De honden zijn overgedragen aan het Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voor controle door een dierenarts. Het Openbaar Ministerie besluit wat er met de in beslag genomen voertuigen, goederen en dieren gebeurt.

Bronvermelding: https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/14/09-zeven-stropers-na-gezamenlijke-actie-opsporingsambtenaren.html