Asielhonden

Reeven. Ter adoptie sinds 20112023.

Zie hier onze Reeven, een gecastreerde kruising Greyhound geboren september 2017. Met zijn mooie zwart/witte verschijning zal hij menig windhondenliefhebbershart sneller laten kloppen.
Reeven is een oude bekende van ons, in 2020 hebben wij hem herplaatst, maar helaas kon hij niet langer bij zijn huidige eigenaar blijven.
Reeven is een ontzettende lieverd, dol op knuffelen, slaapt het liefste in je bed of opgekruld bij je op de bank en kan niet zonder gezelligheid. Hij loopt relaxt mee aan de lijn, vindt het heerlijk om af en toe een sprintje te trekken, maar als hij een kat ziet dan gaat zijn jachtinstinct op standje “aan”. Eigenlijk in zijn hele doen en laten is hij een echte windhond.
Reeven kan met de meeste honden goed opschieten, sommige honden vindt hij spannend en daar wil hij dan geen contact mee. Deze hond is voor de kenner en liefhebber een perfecte hond op 1 minpunt na: Reeven vindt het niet leuk om alleen gelaten te worden. Dan schreeuwt hij het letterlijk uit van verdriet. Voor dit ras is het fijn als ze met een maatje samen kunnen leven, Reeven is dit ook al zijn hele leven gewend.
Wie o wie heeft een grote liefde voor dit bijzondere ras en smelt als ze in de ogen kijken van deze prachtige jongen? Wie kan Reeven bieden wat hij nodig heeft? Neem dan contact met ons op, Reeven wacht met smart!

Medische aandachtspunten: pas gebitssanering gehad. Gevoelige rug.

Reeven zit sinds 9-11-23 in ons asiel en heeft een schofthoogte van ongeveer 60 cm en weegt 29 kg.

Bronvermelding: https://www.dierenasiels.com/dier/781B796B-0C26-D146-F3A7892C3F193FF4

Fred. Ter adoptie sinds 16012024.

Zo snel als de wind!!!!! dat is Fred. Maak kennis met Fred, een Greyhound reu van 6,5 jaar oud.

Fred is aanhankelijk, lief, speels en erg vriendelijk naar mensen. Hij is soms in een nieuwe situatie eerst even afwachtend en kijkt hij de kat uit de boom. Hij is toch gauw onder de indruk van alles wat er om hem heen gebeurd. Maar als hij eenmaal een beetje gewend is gaat dit helemaal prima. Hij kan soms wat eigenwijs zijn, en eet wanneer hem dat het beste uitkomt.

Wat Fred het allerliefste doet, is lekker samen met de baas op pad. Een boswandeling heeft de voorkeur. Daar is het vaak lekker rustig en kan hij zijn eigen ding doen. Achter een tennisbal aanrennen is ook één van zijn hobby’s. Hij doet alleen niet aan apporteren.

Andere honden kan Fred aan de riem goed negeren en laten passeren. Aan de riem heeft hij niet de behoefte om kennis met ze te maken. Los is hij een stukje socialer, maar heeft hij wel zijn voorkeuren in wat/wie hij wel en niet leuk vindt.

Het enige waar Fred echt wat minder goed in is, is alleen thuis zijn. Hier moet echt nog nog wel wat training ingestopt worden.

Voor Fred zoeken we een rustig huisje, waar hij de tijd kan en mag nemen om uit zijn schulp te kruipen. Waar hij in het begin nog niet (veel) alleen hoeft te zijn, zodat er alle tijd is om hem te leren alleen te kunnen zijn. We plaatsen Fred niet bij jonge kinderen of andere huisdieren.

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze lieverd en kun je hem geven wat hij nodig heeft? Ben je veel thuis en zou jij je bank welwillen delen met Fred? stuur dan zeker een mail naar Limburg@dierenbescherming.nl.

KENMERKEN

GeslachtMannelijk
Aantal dagen in asiel3 dagen
Plaatsbaar vanaf20 maart 2024
Kan bij kinderenVanaf 12 jaar
Moet bij soortgenotenNee
Kan bij hondenOnbekend, hij heeft er niet mee samengewoond, dus een uitgebreide kennismaking is wel nodig
Kan bij kattenNee
Speciale zorgOnbekend
Gecastreerd / GesteriliseerdJa
Kan alleen thuisblijvenNee, moet langzaam opgebouwd worden
Kan mee in de autoJa
Gedrag aan de lijnGoed
Beheerst basis commando’sJa
ZindelijkJa
WaaksheidNiet waakzaam
Schofthoogtegroter dan 50 cm
VachtverzorgingWeinig
Kan loslopenJa
BeschikbaarheidBeschikbaar

Bronvermelding: https://ikzoekbaas.dierenbescherming.nl/asieldier/honden/3819804-fred

Viggo. Ter adoptie sinds 22012024.

Deze lieve kerel is Viggo, een 5 jaar oude kruising. Hij is bij ons in het asiel terecht gekomen omdat hij zwervend op straat is gevonden. Toen Viggo bij ons binnenkwam was hij erg onzeker, maar al snel bloeide hij op tot een vriendelijke hond die graag onder het gezelschap van mensen is.

Viggo loopt netjes mee met wandelen. De meeste honden vind hij leuk, maar op sommige honden kan hij flink reageren. Dit uit zich in uitvallen en aan de lijn trekken. Viggo is hier gelukkig wel heel makkelijk uit te halen en luistert goed.

Wij plaatsen Viggo niet met kleine kinderen, omdat deze te onvoorspelbaar voor hem zijn, en ook niet met andere honden omdat hij hier niet altijd goed op reageert.

In de kennel ligt hij rustig in zijn mand, en is hij stil. Als hij ons met de lijn aan ziet komen lopen, verandert hij in een blije gup die niet kan wachten tot hij meegenomen wordt. Hij vindt het heerlijk om lange wandelingen te maken en om onder de mensen te zijn.

We weten niet precies wat het ras van Viggo is, maar we verwachten dat het een kruising Deerhound of windhond is.

Gunt u Viggo een fijne plek waar hij zijn blije zelf kan zijn? stuur dan een mail waarin u uw situatie uitlegt naar info@dierentehuisdenbosch.nl

KENMERKEN

SoortWindhonden
GeslachtMannelijk
Geboortedatum1 januari 2019
Aantal dagen in asiel33 dagen
Plaatsbaar vanaf22 januari 2024
Kan bij kinderenNee
Moet bij soortgenotenNee
Kan bij hondenNee
Kan bij kattenNee
Speciale zorgOnbekend
Gecastreerd / GesteriliseerdOnbekend
Kan alleen thuisblijvenJa
Kan mee in de autoJa
Gedrag aan de lijnOnbekend
Beheerst basis commando’sNee, wel te leren, kent alleen “zit” en “kom hier”
ZindelijkJa
WaaksheidOnbekend
Schofthoogtegroter dan 50 cm
Kan loslopenOnbekend
BeschikbaarheidBeschikbaar

Bronvermelding: https://ikzoekbaas.dierenbescherming.nl/asieldier/honden/3733032-viggo

Lio. Ter adopotie sinds 22022024.

Lio is een Greyhound (schofthoogte +/- 67 cm), een ongecastreerde reu van 1-10-2022. Van hem is afstand gedaan omdat zijn bazin om gezondheidsredenen niet langer goed voor hem kon zorgen. Helaas heeft Lio hier maar 5 maanden mogen wonen, is hij daarvoor na 2 maanden al verhuisd omdat men zich toch wat had verkeken op een jonge hond en is hij dus toe aan alweer een 4e baasje. Een valse start kunnen we dit wel noemen, Lio heeft in zijn nog jonge leven nog niet een echte kans gehad zich te settelen en zijn karakter kun je misschien dan ook wel beschrijven als ‘zoekende’. Heel vrolijk, lekker energiek en ontzettend lief zijn eigenschappen die hij allemaal heeft, maar ook een stukje onzekerheid is nog wel zichtbaar. Terugdeinsen bij te veel drukte en snelle bewegingen en aan de andere kant je roepen en vervolgens krampachtig vast willen houden, zijn daar voorbeelden van. Met Lio zijn nog geen cursussen of trainingen gevolgd, wat wel zeker een aanrader is. Een beetje sturing en begeleiding zullen hem alleen maar helpen. Luisteren doet hij overigens redelijk en hij kent ook de basiscommando’s. Enkele uurtjes alleen thuisblijven is geen probleem, Lio is zindelijk en ook waaks. Wel altijd even zorgen dat er geen eten op tafel of aanrecht blijft liggen, want dan is het voor hem. Hij is ook gewend op de bank en in bed te slapen. Omgang met andere honden is nog wat twijfelachtig ook, hij blaft vooral naar ze en dat valt niet altijd te peilen hoe hij daar in staat. Kleine (drukke) hondjes lijkt in ieder geval geen match, maar een rustige hond daarentegen gaat al weer stukken beter. Het hangt dus ook veel af van hoe hij zelf benaderd wordt. Met katten in huis is Lio geen omgang gewend, maar op straat jaagt hij ze graag op. Rennen en spelen zijn natuurlijk sowieso dingen waar hij erg enthousiast van wordt en hij gaat er dan ook graag mee op uit.
Voor Lio zijn we op zoek naar een baasje die veel tijd met hem kan doorbrengen, een goede ruimte voor hem heeft en ook een grote tuin waar hij naar hartenlust de poten kan strekken zal zeker gewaardeerd worden. Bij voorkeur is dit iemand met ervaring met het ras. Het is tijd voor Lio nu zijn ‘forever home’ te krijgen… Bent of kent u het nieuwe baasje van deze lieverd? Dan nodigen we u graag uit snel eens kennis te maken!

Bronvermelding: https://www.dierenasiels.com/dier/2352DEEC-EE31-D204-54B195524D76D15B

Hunter. Ter adoptie sinds 25032024.

Hunter is een knappe windhond die via een uitwisseling met asiel Eindhoven naar ons is toegekomen. Hij is daar samen met een andere hond als vondeling binnengekomen. Zijn leeftijd is geschat op 2 jaar oud.

Hunter is een ontzettend leuke stabiele hond die een zeer open karakter heeft. Hij maakt met iedereen makkelijk contact en loopt aan de lijn zeer braaf mee.
Hij volgt momenteel een training van Dutch Cell Dogs en daar zijn ze ook erg enthousiast over hem.
Kortom een hond met ontzettend veel potentie.
Wel moet je natuurlijk rekening houden dat de gemiddelde windhond bijna niet los kan lopen vanwege hun jachtinstinct.
Qua achtergrond is er dus niet van hem bekend maar we denken dat hij prima in een gezin met oudere kinderen zou kunnen passen. Wat betreft alleen thuis blijven is er ook niets bekend maar we denken met een geleidelijke en geduldige opbouw dat dit geen problemen oplevert.
Een combinatie met een al aanwezige hond behoort ook zeker tot de mogelijkheden.
Voor herplaatsing wordt Hunter nog gecastreerd.
In de auto is hij gewend aan de bench en is dan heel lief en rustig.

Vanwege de training bij Dutch Cell Dogs is Hunter pas herplaatsbaar vanaf begin mei!
Welke windhondenliefhebber komt eens bij hem kijken?

Bronvermelding: https://www.dierenasiels.com/dier/A40517C0-ADCF-28DD-4E0F9365D1EF1B8C

Fire. Ter adoptie sinds 20042024.

Fire is een kruising Whippet met een Greyhound (ex)man van 4,5 jaar. Helaas is zijn verleden voor ons niet bekend, maar wat we wel weten is dat hij het stukje liefde heel erg gemist heeft. Hij vindt de eerste kennismaking best spannend, maar wanneer je iets lekkers bij je hebt, dan heb je grote kans dat hij sneller je vriend zal zijn. Fire laat ons duidelijk zien wanneer hij iets spannend vindt en wanneer je deze signalen negeert dan kan hij uitvallen. Wanneer hij zo’n spannend moment ervaart, kan hij ook wat urine laten lopen. Zindelijkheid is mogelijk ook nog een puntje wat aangeleerd moet worden, ook al staat dit uiteraard geheel los van het urine laten lopen wanneer hij het spannend vindt.

Buiten heeft Fire er lekker de pas in, hij vindt het heerlijk om lekker door te lopen. Misschien dat hij het in de toekomst wel lekker vindt om een stuk naast de fiets te rennen, maar dit zal wel geheel nieuw voor hem zijn en dus aangeleerd moeten worden. Of hij de basiscommando’s beheerst is voor ons op dit moment nog niet bekend, hij vindt het namelijk nog best spannend, maar hij zal vast en zeker openstaan om dit te leren wanneer hij je vertrouwt en zeker voor iets lekkers 😊

Andere honden geven in het eerste begin wat spanning, maar later zien we dat hij ook in het bijzijn van de andere hond weer zijn eigen ding gaat doen. Een huishouden met een andere hond lijkt ons voor nu niet verstandig en passend voor hem. Hoe hij op katten reageert is ons nog onbekend. Kinderen zullen hem te veel spanning en onzekerheid geven.

KENMERKEN

SoortWindhonden
GeslachtMannelijk
Geboortedatum5 november 2019
Kan bij kinderenNee
Moet bij soortgenotenNee
Kan bij hondenNee
Kan bij kattenNee
Speciale zorgOnbekend
Gecastreerd / GesteriliseerdJa
Kan alleen thuisblijvenJa
Kan mee in de autoJa
Gedrag aan de lijnGoed
Beheerst basis commando’sOnbekend
ZindelijkOnbekend
WaaksheidOnbekend
Schofthoogtegroter dan 50 cm
VachtverzorgingWeinig
Kan loslopenOnbekend
BeschikbaarheidBeschikbaar

Bronvermelding: https://ikzoekbaas.dierenbescherming.nl/asieldier/honden/3853629-fire

Seven. Ter adoptie sinds 30042024.

Uit de Kijk, Het Klikt! test is Seven als een groen Feestbeest gekomen.

Deze prachtige meid is Seven. Een hele lieve en zachtaardige Greyhound. Seven is gevonden en geen eigenaar heeft zich gemeld… Nu zijn we op zoek naar een lieve baas voor haar!

Seven was bij binnenkomst heel angstig! Ze verstijfde bij iedere aanraking en kwam moeilijk in beweging tijdens de wandelingen. Ze keerde helemaal in zichzelf. Sinds ze een maatje heeft is dit helemaal omgeslagen. We hebben haar eerst gematcht met een jonge Jack Russel. Dit vond ze fantastisch!! Ze kwam helemaal los! Inmiddels zit ze samen met een andere grey en ook dit vindt ze reuze gezellig! Omdat ze zich zo optrekt aan een maatje plaatsen we haar graag samen met een andere hond!

De nieuwe eigenaar van Seven heeft veel geduld nodig. Het lijkt erop dat ze niet altijd goed is behandeld en tijd nodig heeft om aan je te wennen. Onbekend terrein vindt ze ook erg spannend. Ze heeft tot nu toe nog niet haar behoefte durven doen tijdens een wandeling. Hier moet dus ook geduld en tijd in gestoken worden. Ook vindt ze het lastig om alleen te blijven. Een maatje zal hier ook bij helpen!

Bent u geïnteresseerd in deze prachtige, lieve dame? Neem dan contact op voor meer informatie.

KENMERKEN

Dossiernummer4730
GeslachtVrouwelijk
Geboortedatum1 april 2016
Aantal dagen in asiel10 dagen
Plaatsbaar vanaf30 april 2024
Kan bij kinderenVanaf 12 jaar
Moet bij soortgenotenJa
Kan bij hondenJa
Kan bij kattenNee
Speciale zorgVerlatingsangst
Gecastreerd / GesteriliseerdNee
Kan alleen thuisblijvenNee
Kan mee in de autoJa
Gedrag aan de lijnGoed
Beheerst basis commando’sNee, wel te leren
ZindelijkNee, wel te leren
WaaksheidNiet waakzaam
Schofthoogtegroter dan 50 cm
VachtverzorgingWeinig
Kan loslopenNee
Beschikbaarheid

Be

schikbaar

Bronvermelding: https://ikzoekbaas.dierenbescherming.nl/asieldier/honden/3858277-seven

Mr. Grey. Ter adoptie sinds 27042024

Hey allemaal Grey hier,

Ik val maar meteen met de deur in huis, ik ben 2 jaar jong en superlief, superknap, superaanhankelijk, supersportief en superondernemend!
Je hoort het woord super nogal vaak, maar ik vindt mijzelf dan ook super.
En weet je, je moet jezelf gewoon meteen pakkend promoten anders loop je misschien de kans mis om dat geweldige nieuwe thuis te vinden.
En dat het een geweldig nieuw thuis gaat worden weet ik zeker!
Want iemand die valt voor mij, ja die wil toch niets anders dan mij in de watten leggen.

Hoe ik dat weet? Sommige herkennen mij misschien nog van de Facebook actie toen ik met een gebroken pootje in deze opvang kwam. Er waren zoveel lieve mensen die er toen voor gezorgd hebben dat er voldoende geld was om mij te laten opereren. Dat zijn dus allemaal mensen die al wisten hoe superlief, superknap enzovoort ik ben.
Mijn pootje heb ik gelukkig bijna geen last meer van, maar af en toe gebruik ik mijn pootje nog wel om dingen voor elkaar te krijgen.
Ik hou hem dan voorzichtig omhoog en kijk je aan, iedereen hier smelt daar van en ik krijg meteen een lieve aai of lieve woordjes en wat lekkers. Oh ja, vergeten, ik ben dus ook supercharmant.

Maar effe zonder gekheid. Naast al dat super ben ik vooral heel zacht van karakter en ben ik het liefst de hele dag bij. Je hoeft niet persé naast mij te zitten maar ik kan zo lekker wegdoezelen met op de achtergrond die geluidjes van een tv die aanstaat, een toetsenbord wat klikt, een klok die zachtjes tikt, gemompel van “mijn mensen”
Of ik soortgenoten ook leuk vind? Dat weet ik eigenlijk nog niet zo goed, ligt ook aan het karakter van de ander. De meeste honden hier vind ik zozo: ik kijk er niet echt naar om.
Ik heb een tijdje verpleging gehad bij lieve mensen thuis en die wisten te vertellen dat soortgenoten mij niet echt boeide, maar ik heb daar zelf nog geen duidelijke mening over.
Ik heb maar één mening over mijzelf: ik ben superlief, superknap…………enzovoort, enzovoort.

Katten zijn voor mij een beetje vreemde wezens, volgens mij begrijpen wij elkaar niet zo goed. Als ik naar ze kijk rennen ze meteen weg en ja, dan komt de windhond in mij naar voren, ik kan er niks aan doen, ik wil dan weten waar zij naartoe rennen.
Een stukje opvoeding kan ik nog wel gebruiken, in het verleden heb ik vaak maar gewoon gedaan wat ik dacht dat goed was, niks negatiefs hoor maar ja, ik hoor wel eens dat ik moet gaan zitten en als ik dat dan doe zijn de mensen heel blij en krijg ik wat lekkers. Dat zal dus wel bij opvoeden horen.
Een ding kan ik wel al heel goed: rustig naast je lopen aan de lijn en heel veel knuffels geven.

Iedereen zegt hier tegen mij: “mensen die op windhonden vallen zullen jou verschrikkelijk lief vinden en je graag een thuis willen geven”.
Nou, dat zal dan best wel, die weten tenslotte hou superlief, superknap, superaanhankelijk en nog veel meer ik ben.

Ben jij net als ik iemand die graag het woord super gebruikt? Ben jij op zoek naar iemand die net zo super is als jij?
Stop met zoeken, hier ben ik Mr. Grey en ik wil alles doen om samen met jou een superleven te starten!
Mail snel voor mij, Mr. Grey, een superhond: info@dierenopvangoss,nl

 • Stap 1: Ontdek of ik bij je pas

  KENMERKEN

  Dossiernummer14291
  SoortWindhonden
  GeslachtMannelijk, gecastreerd
  Geboortedatum25 maart 2022
  Aantal dagen in asiel35 dagen
  Plaatsbaar vanaf27 april 2024
  Kan bij kinderenVanaf 12 jaar
  Kan bij hondenOnder voorwaarden, nog niet helemaal duidelijk kunnen testen
  Kan bij kattenOnbekend
  Speciale zorgOnbekend
  Gecastreerd / GesteriliseerdJa
  Kan alleen thuisblijvenOnbekend
  Kan mee in de autoJa
  Gedrag aan de lijnGoed
  Beheerst basis commando’sNee, wel te leren
  ZindelijkJa
  WaaksheidNiet waakzaam
  Schofthoogtegroter dan 50 cm
  VachtverzorgingWeinig
  Kan loslopenOnbekend
  BeschikbaarheidBeschikbaar

  Bronvermelding: https://ikzoekbaas.dierenbescherming.nl/asieldier/honden/3861627-mr-grey

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.