Boekpresentatie “Jacht geopend op Westeresch”

Komt er een vervolg op “De geheimen van Westeresch”! Deze vraag gonsde al even rond in kinderboekenland.

 

Het antwoord laat nog even op zich wachten. Op 14 oktober verschijnt het nieuwe avont uur van Geert en Bowien en hun hond Ebbe.

Wat heeft de NVAW daar nu mee te maken, zult u zich afvragen.

De titel van het boek is “Jacht geopend op Westeresch”. Het is herfstvakantie, de maïs gaat van het land. Maar op Westeresch is het allesbehalve rustig………….. het vinden van een gewonde windhond veroorzaakt heel wat onrust.

Om zich in te leven in de wereld van de stropers, hun werkwijze en de windhonden die ze gebruiken heeft Gerry Huizenga, de auteur, contact opgenomen met de NVAW.

Vele mails zijn over en weer gegaan om dit toch “lastige onderwerp” te bespreken en duidelijk in beeld te krijgen.

En dan gaat het snel, de proefdruk is er, de laatste foutjes worden gecorrigeerd. En dan drukken maar!

 

Woont u in de omgeving van Roden en hebt u zin en tijd om naar de presentatie van het boek te gaan bent u van harte welkom.

Zaterdag  14 oktober, 17.00 uur. Locatie is het Scheepstra Kabinet.

Adres:  Schoolstraat 1, 9301 KB,  Roden

 

Binnenkort in boekwinkel of webshop te bestellen en de gegevens zijn:

“Jacht geopend op Westeresch “.

Auteur Gerry Huizenga.

ISBN 9789491777646.

Prijs euro 12,50.

Hier een klein voorproefje:

Het is inderdaad een hond. Een lang en dun scharminkel. Voskleurig, dat wel. Maar onmiskenbaar een hond, die nu van de landbouwmachines en opgewonden jagers probeert weg te vluchten.
‘Een windhond,’ roept Bowien en grijpt Geert bij zijn arm. ‘Hij kreupelt, zie je dat? Ze moeten hem niet opjagen! Alsjeblieft: laten ze hem niet opjagen!’

De aanleg van een golfbaan zorgt voor grote onrust op Westeresch. Het beekdal gaat op de schop en er verdwijnen nog meer bomen dan er door de herfststorm al zijn omgewaaid. Ebbe, de hond van oma Willemien, is erg zenuwachtig van het gedoe, en Geert en Bowien maken er zelfs ruzie om. Maar die ruzie duurt niet lang, want andere zaken vragen hun aandacht. Zoals de verwonding van Ebbe, een onbekende hazewindhond, die ook al gewond is en ervandoor gaat, diefstallen, stropers… En wat bezielt oma Willemien met haar geheimzinnige uitstapjes?

Net als Geert en Bowien denken het hele mysterie te hebben opgelost, wordt de jacht op Westeresch pas echt geopend…

Veel leesplezier!