Mys­te­rie aan­ge­spoel­de (wind)honden: waren die­ren slacht­of­fer van ver­dach­te fei­ten in Brits jachtcircuit?

FOCUS|WTV

Maandag 4 maart 2024.

 

Er lijkt een nieuwe wending in het mysterie van aangespoelde honden aan onze kust, onder andere in Oostende, Nieuwpoort en Koksijde. De politie van Oostende roept nu op om haar te verwittigen als je verdachte zaken ziet gebeuren met windhonden. De vermoedens lopen ook naar Groot-Brittannië.

Eind vorig jaar spoelden minstens zeven kaders aan van honden op het strand, in Oostende, Nieuwpoort en Koksijde. Omdat de politie niet meteen een aanknopingspunt had, volgde een oproep naar getuigenissen en tips.

Aanvankelijk was nog gedacht dat de aangespoelde dieren mogelijk verdronken waren bij de wateroverlast in de Westhoek, en daarna naar zee afgedreven. Maar de zaak neemt nu toch een andere wending.

2020-02-10 00:00:00 - Nieuwe golfbrekers voor strand van Wenduine
Nieuws

Al zevende dode hond spoelt aan in Oostduinkerke

Verdachte feiten met windhonden

“Het blijft verdacht dat op zo’n korte tijd meerdere kadavers aanspoelden en we willen dan ook alles in het werk stellen om de zaak op te lossen,” zegt korpschef Philip Caestecker “Dankzij een aantal recente meldingen van verdachte handelingen met windhonden in het jachtcircuit, willen we nu de hulp van de burger inschakelen.”

Concreet vraag de politie waakzaamheid als je iets verdachts ziet met windhonden in weides, polders, landelijke gebieden en bossen. Daarbij zijn ook auto’s opgemerkt met Britse nummerplaten.