Mysterieuze cirkels ontrafeld.

Eindhovens Dagblad, rubriek MIJN ED.

Artikel met kop: Mysterieuze cirkels ontrafeld.

 

Begin oktober en de eerste signalen van het stropen zijn gesignaleerd.

De mais is bijna overal van het land af, de grond is kaal, de avonden vallen vroeger in, de herfst kondigt zich aan. Het waait, gaat regenen, daardoor hoort en ruikt het klein wild minder in zijn omgeving en schrikt niet zo snel op.

De stropers, ze verblinden het klein wild met verstralers en lichtbakken en sturen de lange honden erop af. Het klein wild heeft geen kans. Echter ook de stroper kan zich verraden door op verdachte tijdstippen rond te rijden met hun speciaal aangepaste wagens. Als ze moeten vluchten, omdat ze gesignaleerd zijn, laten ze hun lange honden in een dergelijk geval achter. Het is nu zaak dat ze niet gepakt worden, de hond komen ze de andere dag wel ophalen.

Het stropen met windhonden in ons land kunnen we niet tegenhouden, samen met u kunnen we het de stropers wel onaangenaam maken. Naast het leed dat de honden overkomt raakt ook de flora en fauna verstoord omdat de verhoudingen in de gebieden door het leegstropen uit balans raken.

Mensen kijk niet weg, ziet of hoort u iets dat niet klopt: Bel 112. Vindt het stropen plaats in Brabant bel dan naar het speciale telefoonnummer van “Samen sterk in Brabant” 0900 996 54 32. De melding gaat direct naar één van de instanties die samenwerken in het handhavingsteam van Brabant

Haal het stropen uit de duisternis. Samen staan we sterk.