Nog een ontmoeting

Tijdens het bezoek vorige week aan dierenopvang op de Smakterheide om Sunny/Willem te ontmoeten vond er nog een tweede ontmoeting plaats.

3 Februari was er een gevonden windhond binnengebracht met, ongeregistreerde, chip. Zonder foto werd zij gepubliceerd en dat was niet voor niets.

Willem had haar nog niet eerder ontmoet en was bij ons in een ruimte toen ze vrolijk aangelopen kwam, hij benaderde haar rustig.
Ze had echter geen interesse voor Willem of voor de mens alleen voor haar omgeving. Het bleek een kruising whippet te zijn die na dagen goed eten in het asiel toch nog slechts 10,8 kg. woog. Ondanks dat ze slechts 50 cm. hoog is, was duidelijk te zien dat ze ondervoed was. Daar hoefde niet lang over nagedacht worden ook zij mocht mee op weg naar een betere toekomst. Naamloos liep ze opgetogen aan de riem mee, kreeg nog een tuigje aan voor de veiligheid.
Terwijl ze in de auto rustig naar buiten zat te kijken is haar naam al bepaald: Cato.

Eenmaal thuis mocht ook zij meteen in de vaste roedel van het gastgezin.

Cato is de andere dag met Willen naar de dierenarts gegaan. De dierenarts heeft haar goed onderzocht en werd gecastreerd.
Op tijd, want ze was loops geweest en zwervend gevonden. Ondanks haar geschatte leeftijd van 8 jaar heeft ze een heel goed gebit en zou het kunnen dat ze jonger is.

2 Dagen na aankomst in het gastgezin heeft de NVAW foto’s van Catootje gemaakt. Dat werd een hele wandeling want er moest veel gesnuffeld worden in de tuin van haar nieuwe omgeving.

De NVAW zal u met updates van het gastgezin op de hoogte houden.

Heeft u interesse in Catootje dan kunt u via dit mailadres, carinanvaw@gmail.com contact opnemen.
Cato wordt op contract van het asiel geplaatst.