Strop voor stropers van aanhouding in de Rips 14 mei 2018.

Omroep Brabant, dinsdag 5 november 2019, 16:57

Strop voor stropers: taakstraf en boete, auto’s en hazewindhonden verbeurd verklaard

DEN BOSCH – Zeven stropers zijn dinsdag veroordeeld door de politierechter in Den Bosch. Allen kregen een taakstraf van veertig uur en een boete van vijfhonderd euro. Ze werden vorig jaar mei, ’s nachts, aangehouden in De Rips.

Bij de arrestatie werden zes honden, drie dode hazen, twee auto’s en een aantal lampen in beslag genomen. De politierechter vindt dat het zevental schuldig is aan het overtreden van de Wet natuurbescherming.

Hazewindhonden verbeurd
Volgens hem hebben ze hazen bejaagd, gevangen en gedood. Dit deden ze door gebruik te maken van hazewindhonden. Deze dieren zijn verbeurd verklaard en gaan naar een andere eigenaar. De auto’s waarmee de stropers op pad waren gegaan en die speciaal geprepareerd waren, krijgen ze evenmin terug. De veroordeelden komen uit Gemert, Heesch, Tilburg en Wanroij. Ze zijn tussen 33 en 43 jaar oud.

Bronvermelding: https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/3099989/Strop-voor-stropers-taakstraf-en-boete-auto-s-en-hazewindhonden-verbeurd-verklaard?fbclid=IwAR1qc1QqnQ4Cdx5XSlT7EdYIzcBch9xZMwdzusrYzxqRINcO039iUlKlkk0

Artikel over de aanhouding 14 mei 2018.

Bronvermelding: https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/14/09-zeven-stropers-na-gezamenlijke-actie-opsporingsambtenaren.html