Vader en zoon veroordeeld voor stropen.

Soms heeft goed werk tijd nodig.

22 januari 2015

Publicatie in de Zuid Holland Zuid- actueel: ‘s-GRAVENDEEL/MAASDAM – De politie heeft donderdagavond 22 januari vier stropers aangehouden. Een politiehelikopter vloog een surveillanceronde boven de Hoekse Waard. Tijdens de surveillance zag de bemanning van de heli dat vier mannen in de omgeving van s’-Gravendeel illegaal aan het jagen waren.

Op de camerabeelden van de heli was te zien hoe een zogenaamde ‘lange hond’ een haas te pakken had, en deze naar zijn baas toebracht. Een ‘lange hond’ is een hond die op zicht jaagt en snel genoeg is om het wild te achtervolgen én te vangen. Op het moment dat de hond de haas bij zijn baasje afleverde, zagen de stropers de politieheli en gingen zij ervandoor in een busje.

Het busje met hierin de vier stropers kon door agenten op de grond, op aanwijzingen van de politieheli bij Maasdam staande worden gehouden. Tijdens de aanhouding liepen de gemoederen zo hoog op dat drie politieagenten aangifte deden van belediging. Alle vier de inzittenden van het busje zijn aangehouden voor het overtreden van de Flora- en Faunawet en hierna opgesloten in een politiecel. Ook voor de hond heeft de politie voor onderdak gezorgd.

20 juli 2017

Publicatie in het Algemeen Dagblad: Dordtenaren cel in voor jacht met hond op hazen

Een vader (46) en zijn zoon uit Dordrecht zijn woensdag veroordeeld tot 10 en 7 maanden cel voor de jacht met windhonden op hazen en reeën, drugs- en munitiebezit, heling en mishandeling.

Het duo is begin 2015 in de Hoeksche Waard vanuit een politiehelikopter gesnapt toen ze in de polders met jachthonden en lichtbakken joegen op hazen. Uit onderzoek bleek dat de twee dat jaar veelvuldig stroopten in buitengebieden bij Bleskensgraaf, Moerdijk, de Biesbosch, Giessenburg en Zevenbergen. Op ‘selfies’ poseerde de zoon met gedode hazen en enkele jonge reeën. Na een inval in de woning van de twee stuitte de politie op gebruikershoeveelheden ghb, speed, coke en xtc.

Pa moet bovendien de maand cel uitzitten voor een eerder voorwaardelijk opgelegde straf en de ander had nog 40 uur werkstraf op de lat staan, die hij nu moet uitvoeren. Justitie had eerder celstraffen tot een jaar geëist.

Bron:

https://www.zhzactueel.nl/2015/01/23/vier-stropers-aangehouden-met-hulp-van-politiehelikopter/

en

http://www.ad.nl/dordrecht/dordtenaren-cel-in-voor-jacht-met-hond-op-hazen~a36d9022/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web